De har gjort det igjen! Gunn-Karin Sakariassen og Hege Hasler Barhaughøgda har laget nok en innholdsrik og fristende kokebok. Denne gangen med plantebasert mat. Fargerik, masse nyttig informasjon og fristende oppskrifter.

Selv om denne boka i hovedsak er rettet mot diabetikere, så er den også super for resten av befolkningen. Også deg med gluten- og/eller melkeintoleranse, da de fleste oppskriftene er både gluten- og melkefrie.

Blodsukkervennlig mat er noe alle bør ha fokus på.

80 lekre råvarebaserte retter

Boka starter med å gi en innføring i de ulike retningene innenfor plantebasert kosthold, her er det flere varianter å velge mellom.

Deretter er det en nyttig gjennomgang av makro- og mikronæringsstoffene. Dette kapittelet er skrevet på en enkel måte. Du får bl.a en god innføring i hva det betyr å spise blodsukkervennlig og hvordan gjøre dette.

Under mikronæringsstoffene, blir du guidet gjennom de viktigste vitaminene og mineralene du må tenke på når du er på et vegetarisk/vegansk kosthold.

Selv om du tenker at dette kan du, så er det alltids nyttig med en oppfriskning og kanskje lærer du noe nytt også.

Videre får du gode tips rundt råvarer, sauser og kryddere som er basis i det grønne kjøkkenet.

Resten av boka presenterer hele 80 plantebaserte oppskrifter! Du får hele spekteret fra frokostforslag, lunsj og middag. Hjemmelagde plantedrikker, kaker og dessert og til og med julemiddag. Du får også fristende oppskrifter med grønnsaker, dressinger og sauser.

Ta hummusen til neste nivå ved å tilsette rødbete, prøv deg på blomkåltabbouleh eller hva med bønneboller?

Bak grove glutenfrie rundstykker med ditt eget sjokolade- og hasselnøttpålegg!

Her er det mye godt og mye inspirasjon – anbefales!