Forskning

De siste årene har det kommet stadig mer forskning på sammenhengen mellom mat og psykisk helse. 

Som i alt annet nybrottsarbeid, er det mye motstand å møte. Men ting er i ferd med å endre seg. 
Den nye forskningen baner nå vei for en bedre forståelse av sammenhengen mellom kosthold og helse.

Bli med på webinar, onsdag 7. februar, kl 12.00! For å få best mulig nytte Les mer
Skrevet av Merete Askim, høgskolelektor EM, NTNU I debatten om medisinering ved ADHD i Aftenposten Les mer
Merete Askim 19. juni 2023 Dagens matvaner med mye prosessert mat, krever at matvarebransjen må Les mer
Vår nestleder Merete Askim og mangeårige medlem Ingrid Meltzer deltok på Faglig Forums årlige kongress, Les mer
En oppsummering skrevet av ernæringsfysiolog emerita Merete Askim Dr Alex Richardson[1] ga en forelesning om Les mer
Det antas at ca 30 % av alle pasienter med schizofreni er glutensensitive. Allerede på Les mer
Det diskuteres nå i forskningsmiljø om diagnosen NCGS skal endres til «ikke-cøliakisk-hvetesensitivitet / hveteproteinsensitivitet / Les mer
Ceymi Doenyas: Novel Personalized Dietary Treatment for Autism Based on the Gut-Immune-Endocrine-Brain Axis, august 2019 Les mer
Summary: Brain inflammation is 30% higher in people with OCD than in their peers without Les mer
Study: Out of the 23 patients with Pediatric Acute-onset Neuropsychiatric Syndrome (PANS), 43% had a Les mer
Dette er en artikkel om oppbygningen av glutenproteiner av aminosyrer, – i hvete, rug, bygg Les mer
Hva kan en biolog lære oss om kosthold hos mennesket? Tydelig mye. Bli kjent med Les mer
Dette er en kort oppsummering av en artikkel om antistoffer mot gluten hos dem med Les mer
Psychosis and Silent Celiac disease in a Down Syndrome Adolescent: A Case Report. Av: Amparo Les mer
Depresjon er en av de vanligste sykdommene som finnes. Systemisk kronisk lavgradig betennelse har vært Les mer
Ytterligere bevis for at cøliaki er assosiert med ufrivillige muskelbevegelser?Further Evidence for Celiac Disease-associated Chorea?Sammendrag Les mer
Autism Shares Brain Signature with Schizophrenia and Bipolar Disorder. By Nicholette Zeliadt, Spectrum on February Les mer
Under følger et utdrag fra overnevnte forskning, kilder oppgitt nederst i artikkelen. Forskerne i dette Les mer
På tross av at koblingen mellom mat og psykisk helse er et område under utvikling Les mer
Her følger et sammendrag av forskning på alfa-amalyse-trypsin-inhibitorer - proteiner i hvete og andre kornsorter. Les mer
Utdannet akupunktør ved Høyskolen Kristiania, tidligere Akupunkturhøyskolen, og jobber i dag ved Klinikk For Alle, Les mer
Forfatter: Merete AskimErnæringsfysiolog, Høgskolelektor EM. HiST/NTNUStyreleder NPIFÅr: 2018 Rehabilitering ved psykiske lidelser ved hjelp av Les mer
REHAB er Norges største konferanse om rehabilitering, med over 300 deltagere og 37 inviterte foredragsholdere. Les mer
Hvetemel er rik på en gruppe proteiner som kalles «gluten». De viktigste der er gliadin Les mer
Melk inneholder mange næringsstoffer, derfor er melkeprodukter viktige i norsk kosthold. Når man utelater melkeprodukter, Les mer
Effekt av glutenfritt kosthold på mage-tarm besvær og atferd for barn innen autismespekteret - et Les mer
Her har de undersøkt 67 menn i alder 7-42 år, og funnet at 10 av Les mer


Partnere


REGISTER YOUR SPOT NOW

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close