Mat & atferd er den eneste pasientforeningen i Norden som fremmer sammenhengen mellom ernæring og psykisk helse.
Pasientforeningen er for deg som søker støtte, felleskap og økt forståelse for sammenhengen mellom mat og psykisk helse.
Både den som er rammet og pårørende kan bli medlemmer i foreningen.
Denne organisasjonen er for personer, foreldre og andre pårørende. Vi deler pasienthistorier, utveksler hverdagstips, oppskrifter, onlinekurs og har lang erfaring med "spis deg friskere".
Vi informerer om sammenhengen mat og atferd og har lokale aktiviteter som møteplass, matkurs og fagseminar.
Sentralt informeres det via nettsidene, ukentlig nyhetsbrev og sosiale media.
Samtidig følger vi med og bidrar til offentlige debatter om mat og psykisk helse. Blant annet jobber vi med at ernæring bør være en del av utredningen ved sykdom, lidelse og syndromer.
Vår kunnskap er forankret i forskningsbasert vitenskap.
Opprinnelsen av dagens forening, stammer fra Feingold-foreningen som startet i Bergen i 1978 av 6 mødre og proteinintoleranseforeningen fra østlandet (basert på Dr Karl Ludvig Reichelt sin forskning og peptidtester).
Disse to foreningene slo seg sammen og dannet foreningen Norsk Proteinintoleranseforening 02.03.2000.
Foreningen byttet siden navn til Mat & atferd, våren 2018.