Om oss

Mat & atferd er en pasientforening for deg som søker støtte, fellskap og økt forståelse for sammenhengen mellom mat og psykisk helse. 

Både den som er rammet og pårørende kan bli medlemmer i foreningen. 


Vi formidler forskningsbasert kunnskap om sammenhengen mellom kosthold med proteinene gluten- og kasein, tarm og hjernen. 
Målet er å fremme kunnskap og gode verktøy for kartlegging og tester av proteiner (peptider) fra gluten og kasein (korn og meierivarer). 
Gluten og melkeprotein (kasein) kan påvirke hjernen som videre kan påvirke adferd og vår helse, både psykisk og fysisk.

For personer, foreldre og pårørende


Denne organisasjonen er for personer, foreldre og andre pårørende. Vi deler pasienthistorier, utveksler hverdagstips, oppskrifter, onlinekurs og har lang erfaring med "spis deg friskere". 

Vi informerer om sammenhengen mat og atferd og har lokale aktiviteter som møteplass, matkurs og fagseminar. 

Sentralt informeres det via nettsidene og andre sosiale media. Samtidig følger vi med og bidrar til offentlige debatter om mat og psykisk helse. Blant annet jobber vi med at ernæring bør være en del av utredningen ved sykdom, lidelse og syndromer. 

Forskningsbasert


Vår kunnskap er forankret i forskningsbasert vitenskap.

Opprinnelse av foreningen er fra Feingold som startet i Bergen i 1978 av 6 mødre. Disse og proteinintoleranseforening fra østlandet basert på Reichelt sine peptidtester slo seg sammen og dannet et fellesskap som ble Norsk Protein Intoleranse forening


REGISTER YOUR SPOT NOW

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close