Disse lekre bitene passer godt om du føler for noe søtt eller trenger en liten energiboost. De er laget med kun 4-5 ingredienser og er laget i en fei. Litt ventetid må beregnes før de er helt ferdig, men den som venter på noe godt 🙂 Og det er helt i orden å smake underveis!
Oppskriften
Ingredienser
- 1 kopp ferske dadler
- 1/4 kopp tahini
- (+ evt en skvett lønnesirup)
- 75 g mørk sjokolade
- 1 ts nøytral kokosolje
Fremgangsmåte
- Kjør dadlene i food prosessor til en masse.
- Ha i tahini og miks godt sammen videre i prosessoren.
- Ha evt. i en skvett lønnesirup om du ønsker den litt søtere/rundere på smak, men ikke nødvendig.
- Smelt så sjokoladen sammen med kokosoljen i en liten kjele på lav varme eller i vannbad.
- Finn frem et stykke bakepapir eller matpakkepapir og lag 20 stk sjokoladepletter, ca 1 cm i diameter. La sjokoladen stivne. Disse danner bunnen til karamellen.
- Når sjokoladen har stivnet, lag kuler av deigen og sett oppå plettene. Sett disse deretter 20-30 min i frysen.
- Ha kulene ut av frysen og dynk dem i resten av sjokoladen (du må sikkert smelte sjokoladen en gang til), dryss på en anelse salt på hver kule etterhvert som du har dyppet dem i sjokolade.
- Sett kulene 10 min i frysen – deretter kan de oppbevares i frys eller kjøleskap.
Nyt!