Her har du oppskrift på en god og næringsrik rå-kake! Den er både glutenfri og vegansk, og den skal ikke stekes. Den er ikke komplisert å lage, men tar litt tid. I grunnen mest ventetid, men det er den verdt 🙂
Oppskrift raw gulrotkake
Ingredienser frosting
- 1 1/4 kopp cashewnøtter
- 1/2 kopp kokoskrem
- 2 ss sitronsaft/limesaft
- 3 ss lønnesirup
- 1/4 ts salt
- 1 ts vaniljeekstrakt
Ingredienser kakebunn
- 2 kopper raspet gulrot
- 2 kopper fersker dadler uten sten
- 2 1/2 kopp med ca 50 /50 mandler og solsikkefrø
- 1/4 ts salt
- 1 1/4 ts kanel
- 3/4 ts malt ingefær
- 1 klype muskatnøtt eller allehånde
- Evt 1/4 kopp rosiner om du liker dette
Fremgangsmåte
- Frostingen: Kok opp vann og hell det varme vannet over cashewnøttene og la trekke i 30-60 minutt. Deretter skyll og hell av vannet. Ha Cashewnøttene i en blender eller foodprosessor sammen med de andre frosting-ingrediensene og kjør til du får en kremete konsistens. Smak til med ekstra lønnesirup, sitron/lime og salt om du føler for det.
- Rasp gulrøttene og sett til side.
- Ha dadlene i en foodprosessor og kjør til små biter eller til de blir til en ball. Ta ut og sett til side.
- Ha solsikkefrøene og mandlene sammen med krydderet i foodprosessoren og kjør til det blir mellomfint. Ha deretter i dadler og gulrøtter og puls i 1 sek av gangen til alt er blandet. Ikke miks for lenge, det skal ikke bli til en puré. Bland deretter i rosinene for hånd, om du ønsker å ha i dette.
- Ta en liten kakeform, rund eller rektangel, ha i bakepapir. Press deigen ut i formen, bruk gjerne bunnen av et glass for å trykke den jevnt ut. Ha deretter på frostingen. Sett kaken i frysen i 3-4 timer.
Servering og oppbevaring
- Pass på at kaken ikke er helt gjennomfrossen når den skal serveres, slik at det er enkelt å skjære gjennom frostingen. La gjerne kaken stå i romtemperatur i ca 30 minutt før servering. Bruk en varm kniv for å skjære opp stykkene.
- Pynt gjerne med valnøtter, rosiner, gulrotrasp eller annet.
- Kan oppbevares i kjøleskapet en ukes tid eller i frysen opptil en måned.