L

Kontaktinfo

Daglig leder
Ingunn Notøy

Telefon
+47 94 81 86 05

Epost
post@npif.no 

w

Gluten- og melkefri banankake

Vår daglige leder i Mat & atferd, Ingunn, deler sin gode banankakeoppskrift

07.09.201815:33 Tine Østby

Banankake er en godsak for både små og store. Har du en del godt modne bananer liggende, som du egentlig ikke har lyst til å spise, så er de midt i blinken for banankake. 

Oppskrift på melke- og glutenfri banankake

Ingredienser

  • 4 modne bananer
  • 2,25 dl olivenolje
  • 4 egg
  • 1 dl mandler (knuses)
  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 1 kopp rosiner
  • 2 ss bakepulver

 

Slik gjør du 

  • Knus mandlene i kjøkkenmaskin.
  • Bland dette sammen med alt det tørre i en bakebolle.
  • Kjør bananer, egg, olje og rosiner i kjøkkenmaskinen til det blir en jevn blanding (del blandingen i to hvis kjøkkenmaskinen er for liten).
  • Bland det i det tørre og rør godt sammen.
  • Ha i smurt rund form, vanlig størrelse, ikke for liten form. 
  • Ta en banan til og skjær i skiver og dekorer på toppen av kaken før du setter i ovnen. 
  • Stek i 190 grader i 35 min. 

    Kaken blir veldig saftig og smaker veldig godt!

God helg!