L

Kontaktinfo

Daglig leder
Ingunn Notøy

Telefon
+47 94 81 86 05

Epost
post@matogatferd.no 

w

Kosthold for kropp og sjel - matens betydning for psykisk helse

Mat & atferd var tilstede på konferansen «Kosthold for kropp og sjel - matens betydning fo psykisk helse», tirsdag 29. mai, arrangert av Høgskolen i Innlandet, Friskstiftelsen og Terningen Nettverk konferansen.

12.06.201821:42 Tine Østby

Konferansen var på Terningen Arena i Elverum.
Leder Merete Askim, nestleder Gunn-Karin Sakariassen og daglig leder Ingunn Notøy var på konferansen.

Rent faglig var konferansen interessant, det var ingen foredrag som snakket om gluten - og kaseinintoleranse eller om peptidplager, men viktigheten av å sette maten i sentrum var tilstede. 

Foredragsholdere

Åse - Line Baltzersen, som vi kjenner fra vår egen konferanse i mars i år, var der og fortalte om hvor viktig maten var for hennes tilfriskning.

Den eneste som hadde noe om forskning og mat var 
dr.psychol professor Kjell Morten Stormark fra Regionalt kunnskapssenter for barn og unge i Bergen. Han fortalte om forskningen «Sjømat og psykisk helse hos barn og ungdom. Hva vet vi?».
Interessant å høre på, men vi fikk ingen klare svar som kanskje er typisk med forskning?

Professor og spesialist i indremedisin og hormonsykdommer
, Jan-Olav Aaseth, hadde et fint foredrag : «Mat, metabolisme - helse og sykdom». Dette var kjente og gode problemstillinger og løsninger som vi kjenner til. 

Konferansen avsluttet med et fyrverki av en foredragsholder, allmennlege og forsker, Kjetil Høye 
som snakket om «Varig endring av livsstil. Tanker fra en allmennpraktiserende». Til store lattersalver greide han å fortelle oss om det vi vet;  ikke stress, god mat, ta vare på deg selv og gjør noe godt for andre, da lever du lenge i dette landet.

Mat & atferd hadde stand på konferansen

Vi fikk stor oppmerksomhet på konferansen og delt ut både flyere og gamle magasiner. Standen var tom for alt da vi dro hjem. 

Neste års konferanse

Vi i Mat & atferd meldte oss på som foredragsholdere til neste konferanse, der har vi mye å bidra med.