Hjernetåke er ingen medisinsk diagnose, men et ord legene Hexeberg stadig har fått høre som et symptom hos sine pasienter.

Dr. Hexeberg har praktisert «mat som medisin» i mer enn 10 år. Gjennom disse årene har de oppdaget at endringer i kostholdet ofte letter hjernetåken.

Det deles flere interessante og inspirerende pasienthistorier. Du får også en god og enkel innføring i mat- og proteinintoleranse, lekk tarm og gode tips til hvordan komme ut av hjernetåken.

I boken forklarer de at kostholdsendringene alltid blir individuelt tilpasset etter hva som kommer frem under konsultasjonen og ulike tester. I hovedsak Lab1 sin matvareintoleransetest for 44 matvarer og urinpeptidtest for gluten og melk (nå tester den også for egg).

Legene Hexeberg påpeker viktigheten av å registrere symptomer og alvorlighetsgraden av disse før du går i gang, og også registrere underveis. I boken er det forslag til hvordan du kan gjøre dette og aktuelle symptomer. De oppfordrer også å legge til egne symptomer som de ikke har listet opp.

Boken passer både for deg som er ny i å bruke mat som medisin, men også som oppfrisker og inspirasjon til deg som har erfaring med dette, både pasienter, leger og terapeuter.

Vi anbefaler absolutt å lese denne boken om du vil lære mer om dette spennende temaet, og få ny inspirasjon om du allerede er på et kosthold uten gluten, melk og/eller egg.

«Ut av hjernetåken» er skrevet av legene Sofie og Erik Hexeberg, og ble utgitt våren 2023 av Cappelen Dam.

P.S. Er du medlem hos Mat & atferd, så har du 10% rabatt på Lab1 sine tester!
Bli medlem her>>