Det er 1. desember og nå går det rasende fort til jul!

Heldigvis finnes det mange gode «alternative» julegodter når du må unngå melk og gluten. Og det enkleste er nok å lage dem selv også, da vet du akkurat hva du får i deg.

Og har vi julegodter som i tillegg gir næring, så er det jo dobbel bonus 🙂

Fin julegave er det også, uten at det nødvendigvis koster skjorta!

Her er en oppskrift fra Vegetarbloggen (mange andre gode oppskrifter der også) på en julekonfekt som i grunnen minner veldig om Snickers! Den faller i smak hos de fleste, både små og store 😀

Det er cornflakes i den, noe som knaser akkurat passe når den spises.

Vi brukte cornflakes fra Det glutenfrie verksted. Disse er økologisk og garantert glutenfri.

Av søtning brukes det dadler og lønnesirup. Så denne konfekten gir både næring, fiber og energi.

Superraske og enkle å lage er de også! Så tusen takk til Vegetarbloggen som har delt denne oppskriften.

Oppskrift på knasende god julekonfekt

Ingredienser:

  • 3,5 dl cornflakes
  • 9-10 dadler
  • 1 dl peanøttsmør
  • 1-2 ss lønnesirup
  • 100 g melkefri sjokolade
  • 1 – 2 ts rapskokos

Fremgangsmåte

  • Ha cornflaksen i foodprocessor og kjør noen sekunder så den knuses.
  • Ha cornflaksen over i en annen bolle
  • Ha så de andre ingrediensene i foodprocessoren (husk å ta ut steinen fra dadlene), og miks godt sammen, så det blir en jevn masse
  • Ha deretter cornflaksen i også og bland godt
  • Rull passende kuler og sett kulene i kjøleskapet
    (dersom massen er for tørr til at den henger ok sammen, ha oppi en ts-ss mer lønnesirup)
  • Smelt sjokoladen sammen med rapskokosen enten i vannbad eller i en kjele
    (redaktøren smeltet bare rett i en kjele på svak varme, og det gikk fint)
  • Dypp kulene i sjokoladen, eller bruk en skje og hell sjokoladen over en og en kule
  • Sett kulene kaldt

Deretter er det bare å nyte! De bør oppbevares i kjøleskapet, der holder de seg lenge 🙂