Lag din egen iskrem i sommer – rask og enkelt!

Det er både enkelt og kjapt å lage din egen is. Dette er også gøy for barna! Og resultatet er en god motivasjon for å få dem med 🙂

Dårlig tid er heller ingen unnskyldning for å lage disse deilige isene. Du lager dem ferdig på 5 minutt!

Fordelen med å lage din egen is at du har full kontroll over alle ingrediensene.
De fleste iskremene du får kjøpt på butikken er dessverre full av tilsetningsstoffer, og det er få is helt uten gluten, melk og egg.

Oppskriftene er basert på konseptet «nicecream», noe som står for banana icecream. Frosne bananskiver er altså basisen i oppskriftene, deretter smaker du til med det du måtte ønske av frukt, bær, kokos, dadler, salt, kakaopulver osv. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Tips:

  • Ha alltid noen bananer oppkuttet i skiver i frysen – dette er basisen for oppskriftene
  • Bruk bananene som er blitt godt modne, det er de som er søtest på smak
  • Ta ut bananskivene fra frysene et par minutter før du begynner å mikse
  • Ha frossen frukt kuttet i biter og frosne bær liggende i frysen
  • Spe med plantemelk eller yoghurt som du selv ønsker/tåler. Yoghurt gjør isen litt syrligere, men da får du også med litt ekstra gode bakterier for tarmen
  • Ønsker du isen søtere, smak til med sukrin-melis, sukrinsirup, stevia, lønnesirup eller honning
  • Ha i en klype salt . Dette er med på å fremheve de gode smakene i isen

Enkle og gode kombinasjoner:

  • Banan og frosne jordbær
  • Banan, mango og kokosmelk(kokosmelken bør ha stått i kjøleskap)
  • Banan, skogsbær og mandelmelk

Har du rester til overs eller vil lage ispinner til familien, lag nicecreamen som vanlig og frys den i isformer. Bananen i den gjør at den får en fin konsistens som ispinneis også!

Nicecream – FRUKTIG

Ingredienser til 2-3 porsjoner

  • 2 frosne bananer i skiver
  • 1 håndfull frossen mango
  • 1 håndfull frossen ananas
  • 1 god håndfull frosne bringebær
  • 4-5 ss kokosyoghurt med vanlilje (f.eks. fra Coop) 1 klype salt

Ønskes den søtere, smak til med sukrinsirup eller lønnesirup Tips, blir den veldig tykk, spe med litt kaldt vann

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor
Kjør til du har fått en fin softiskonsistens, dette kan fort ta 3-5 minutter, avhenging av apparatet du bruker
For best konsistens, nyt med en gang!

Nicecream – SJOKOLADE OG PEANØTTSMØR

Ingredienser til 4-6 porsjoner

  • 4 frosne bananer i skiver
  • 6 gode ss peanøttsmør
  • 6 gode ts kakaopulver (bakekakao eller raw kakao)
  • 0,5 dl mandelmelk
  • 1 klype salt
  • Ønskes den søtere, smak til med fibersirup eller lønnesirup

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor Kjør til du har fått en fin softiskonsistens, dette kan fort ta 3-5 minutter, avhenging av apparatet du bruker

Nytes helst med en gang!