Tilsetningsstoffer som bør unngås
(Del 2)

Tilsetningsstoffer som bør unngås

I artikkelen om Ultraprosessert mat, så vi at mat tilhørende Kategori 3 og 4 begge er tilsatt ulike tilsetningsstoffer. Den ultraprosesserte (kategori 4) som oftest i langt større gard enn den prosesserte (katagori 3). I forrige og denne artikkelen tar jeg for meg de tilsetningsstoffene som gjør mest skade på bakteriene og tarmen – og som ved forskning har vist seg å påvirke adferd.

Les hele artikkelen her>>

UTDRAG

Det er to av konsistensmidlene som det er forsket mest på. Ved tilsetting av disse to i drikkevannet til mus ble mikrobebalansen forstyrret ved at viktige bakterier ble redusert kraftig i antall – og tarmslimhinna ødelagt ved at slimet (mucosa) som dekker tarmen ble ødelagt.

De dårlige bakteriene kunne da nå fram til tarmcellene og irritere og lage inflammasjon. Mus som fikk disse konsistensmidlene fikk også angst og store adferdsendringer. Dette kan du blant annet se i filmen «Gull i tarmen» som du finner på NRK (1). Forskerne der er opptatt av at tilsetningsstoffene i maten aldri har blitt forsket på i forhold til tarmbakterier og virkningen på vår fysiske og psykiske helse.

- Av terapeut og forfatter, Eva Fjellstad