I en travel hverdag kan det være godt å ha et kjapt mellommåltid tilgjengelig. Denne er også super å ha med på tur 🙂 

Energibaren er selvfølgelig gluten og melkefri, den inneholder mye god næring og den smaker godt!

Når du lager energibaren selv, så vet du akkurat hva du får i deg + at du får i deg mye mer næring enn fra de du kjøper på butikken. 

Du må gjerne bløtlegge og tørke nøttene og frøene i forkant. Da fjerner du mye av antinæringsstoffene i dem, og det gjør dem både lettere å fordøye og du får bedre tilgang til næringsstoffene.

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 50 g cashewnøtter
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss sesamfrø
  • 3 ss solsikkefrø
  • 3 ss gresskarkjerne
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss kakaopulver (f.eks. rå kakao eller bakekakao)
  • 2 ts kanel
  • 330 g myke dadler uten kjerne
  • 90 g hakket mørk, melkefri sjokolade (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Kjør først mandler og cashewnøtter i foodprosessor til de er ganske finkornet
  • Ha deretter i alle de andre ingrediensene bortsett fra dadler og sjokolade
  • Kjør dette godt sammen
  • Ha deretter i dadlene og kjør til det blir en godt blandet og klebrig masse. Er massen tørr, ha i maks en ss vann og kjør videre
  • Deretter trykker du ut massen i en liten form som er dekket med bakepapir. Bruk gjerne en spiseskje som du dypper i litt vann for å trykke ut. 
  • Sett formen i kjøleskapet
  • Smelt deretter sjokoladen i vannbad eller i mikro
  • Ha den smeltede sjokoladen over massen i formen og sett formen i frysen
  • La stå 30-60 minutt

Da er energibarene klare til kutting. Ta ut formen og la stå litt på kjøkkenbenken slik at sjokoladen blir litt varmere. Deretter tar du en skarp kniv, varmer opp bladet med varmt vann, og deretter kutte i passende biter. 

Oppbevares i kjøleskap eller frys. Nyt!