Knekkebrød med mandler og frø.
Knekkebrød, oppskrift
125 g nøtter/mandler. (Dersom allergi kan gress- karkjerner brukes)
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
1 ss tørket oregano 1 ss tørket timian 1⁄2 dl chiafrø
5 dl vann
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 160 grader.
- Knus nøttene/mandlene litt til det blir en grovkornet masse.
- Bland alt det tørre.
- Ha i vann og rør godt. La det svelle i 10 minutter.
- Finn frem 2 bakepapirdekkede stekeplater. Fordel deigen på de to platene.
- Ha gladpack eller en tom plastpose og trykk deigen så flat og fin du greier med hendene dine. Har du en liten kjevle er det perfekt å bruke over plastlaget.
- Rut knekkebrødene opp med et pizzahjul.
- Sett brettene i stekeovnen, ett oppe og ett nederst i ovnen.
- Stekes i ca. 35 minutter, sjekk knekkebrødene og bytt om på brettene. Stek så i nye 35 minutter.
- Avkjøles på rist.