Det er mye snakk om ultraprosessert mat om dagen. Og i den forbindelse kan det nevnes at kjeks gjerne er en av verstingene..

Så her har du oppskrift på en enkel gluten- og melkefri kjeks, full av fiber, betaglukaner og andre godsaker.

Disse kjeksene består av havregryn, dadler, tahin og mørke sjokoladepletter.

Det er fort gjort å mikse sammen i foodprosessor, deretter forme 12-14 kjeks på et stekebrett og 10 minutter i ovnen. Vips er de ferdig 🙂

Ingredienser

  • 270 g glutenfrie havregryn
  • 50-60 g sjokoladepletter, f.eks. 72 % fra Manna
  • 260 g dadler
  • 140 g tahin

Fremgangmåte

  • Sett ovnen på 175 g
  • Kjør først havregryn i foodprosessor
  • Ha deretter i sjokoladeplettene og kjør til disse også har blitt grovknust
  • Ha i dadler og tahin og kjør til en seig deig. Føles deigen tørr, ha i 1 ss vann og miks videre
  • Lag deretter små baller og trykk ballen ut på stekebrett med bakepapir. Tykkelsen bør være maks 0,5 cm
  • Kjeksene forblir den størrelsen som de trykkes ut i
  • Stek kjeksene i 10 min og la de deretter hvile på stekebrettet i 15 min før du forflytter dem til en rist
  • Oppbevares i lufttett boks

Server med kaffen eller ta en kjeks som et lite mellommåltid. Supre å ha med når du er på tur eller er på farten 🙂