Et lite soppkurs
06.09.24 10:39
av Tine S. Østby
Sopptips fra terapeut og forfatter Eva Fjeldstad!
Den sikreste måten å finne ut om du tåler en matsort eller ikke på, er å unngå maten en stund, og deretter spise mye av den på en gang.
Kjenner du på abstinenssymptomer (dette er ganske vanlig, særlig når man kutter ut melk, gluten og sukker), så er det et sikkert tegn på at kroppen trenger en pause fra denne matsorten.
Dersom du reagerer når du reintroduserer matsorten, kan reaksjonen komme ganske raskt. Men det kan også gå 1-2 dager før reaksjonen kommer.
Synes du det er utfordrende å kutte ut matvarer og reintrodusere, så er det nyttig å ta matintoleranse/proteinintoleranse test. Da får du indikasjoner på hva du bør unngå, svart på hvitt.
Som medlem hos oss får du 10 % rabatt på Lab1 og EU Biotek sine tester for mat- og proteinintoleranse.
Selv om du reagerer på en matvare nå, betyr ikke det at du aldri kan spise det igjen.
Men tarmen trenger ro fra denne matvaren en lengre periode. For noen handler om noen uker, andre må holde seg unna 1-2 år.
Deretter må man teste ut om man tåler matvaren igjen. Noen kan da tåle litt av den, men sjeldent like mye som før.
Andre må fortsatt holde seg unna.
På denne siden lærer du mer om dette temaet og hva du selv kan gjøre for å styrke tarmen og fordøyelsen.
06.09.24 10:39
av Tine S. Østby
Sopptips fra terapeut og forfatter Eva Fjeldstad!
06.09.24 09:23
av Tine S. Østby
De har gjort det igjen! Gunn-Karin Sakariassen og Hege Hasler Barhaughøgda har laget nok en innholdsrik og fristende kokebok.
06.09.24 11:31
av Tine S. Østby
Hjernetåke er ingen medisinsk diagnose, men et ord legene Hexeberg stadig har fått høre som et symptom hos sine pasienter.
06.09.24 11:54
av Tine S. Østby
Tilsetningsstoff, ikke-næringsstoff, biokjemiske variasjoner og helse