Hva er vel bedre enn en skikkelig god og varm kjøttgryte?
Selv om det er vår, eller nærmer seg vår, blåser det en kald nordavind over landet. Hva er vel bedre enn en skikkelig god og varm kjøttgryte?
Suppen tar ikke lang tid å lage.
Ingredienser:
500 biffkjøtt i 3 x3 cm store terninger
Smør til steking
1 ss flaksalt
1 – 2 ss nymalt pepper ( kjenn etter hvor sterk du ønsker suppen)
1 hel finhakket hvitløk
1 – 2 finhakket røde chili med eller uten frø ( med frø er sterkere)
2 gule finhakkede løker
1 grønn paprika i biter
1 rød paprika i biter
3 kokte kalde poteter i serveringsbrett (kan utelates)
1 stor sellerirot i serveringsbrett
1-4 dråper Tabasco
Masse nymalt pepper
Flaksalt
1 bunt gressløk – klippet i små biter
2 l hjemmelaget kraft, god kjøttbuljong eller fond
Slik gjør du:
Varm opp en stekepanne og ha smør i. Stek kjøttbitene slik at de får en fin farge på alle sidene. Stek kjøttet i små porsjoner, ha det ferdige stekte kjøttet i en stor smijernsgryte. Krydre kjøttet i gryten med alt og pepper. Kok ut stekepannen innimellom og ha kraften i gryten.
Når du er ferdig med kjøttet heller du 1 liter kraft i gryten.
Vask stekepannen og varm den opp på nytt, ha i smør og la hvitløk, chili og løk bli mykt i smøret. Ha grønnsakene i gryten etter hvert som de får farge.
La kjøttet, hvitløken og løken småkoke i kraften i 10 minutter.
I mellomtiden skjærer du opp paprikaene, de kalde kokte potetene og selleriroten.
Ha i paprikaene og resten av kraften, samt sellerirot og kokte, kalde poteter. La gryten putre i 10 – 20 minutter. Under kokingen smaker du til med Tabasco, salt og pepper.
Suppen skal smake skikkelig pepper – denne skal du bli varm av.
Strø over nyklippet gressløk.
Server suppen rykende varm med seterrømme, lavkarbo focaccia og/eller flatbrød og masse nymalt pepper.
Denne suppen er alltid en lykke etter at man kommer inn fra søndagstur. Det er lurt å lage dobbel porsjon, da kan du invitere noen flere fra kohorten din inn til felles middag.
FOCACCIA - OPPSKRIFT
Ingredienser du trenger:
2 dl sesamfrø
3 egg
75 g kremost (soyaost)
½ dl fløte (raps-og kokosfløte)
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ ts Sukrin
1 ss Fiberhusk
1 ss havsalt/flaksalt til å strø over brødet
2 ss rosmarin eller gressløk
12 sorte oliven
1 -2 dl revet parmesan
2 dl ekte spansk chorizopølse
2 ss kaldpresset olivenolje til å risle over brødet
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Mal sesamfrøene i blenderen eller med en stavmikser.
Tilsett egg, ost, fløten bakepulver, salt og Sukrin og bland godt.
Tilsett deretter fiberhusk og bland videre.
Dekk en ildfast form eller en liten langpanne, 20x30 cm, med bakepapir. Hell røren i formen.
Strø rosmarin/gressløk, flaksalt, , oliven og chorizobiter over røren.
Avslutt med å dyppe god olivenolje utover røren.
Sett brødet midt i ovnen og la det steke i ca. 30 minutter.
La det avkjøles litt før du skjærer det i passe store porsjonsbiter.
Dypp brødet i peppersuppen og nyt. Flere inspirasjonsoppskrifter som dette finner du i boken "Søtt og Sukkerfritt" - denne kan du lese mer om via våre nettsider her.