Mai kommer med helligdager og kanskje vi kan samles for å dele en deilig kake og frisk Limonade.
LIMONADE - ingredienser:
1 l vann
Saften av 4 sitroner (gjerne økologiske)
Noen frisk bringebær ( hvis du har)
Saften av 2 lime
1 ss SukrinSirup Gold
Noen skiver fersk ingefær
Isbiter med sitronsmak
Mynteblader, sitronmelisse og/eller limeskive til pynt.
Sånn gjør du:
Lag først isbiter av vann med noen dråper fersk sitronsaft i. Ha gjerne 1 bringebær i hver isbit.
Hell 1 liter vann i en mugge.
Hell sitron- og limesaft i vannet.
Ha i SukrinSirup Gold, og bland godt. Kjenn etter om du må ha litteratur søtning - eller kanskje mer vann?
Legg skiver av fersk ingefær i limonade, og sett den kald.
Ved servering: Fjern ingefærskivene, ha sitron-isbitene i muggen og pynt med blader av mynte eller sitronmelisse, eller skiver av lime.
Tips: Skjær opp vannmeloner i små biter til du har ca. 3 dl. Mos disse i en blender, sil melonmassen inn i limonaden, og bland godt. Smak til og kjenn etter om du trenger mer vann eller søtning. Dette gir en nydelig limonade med en vakker farge.PS. Lag dobbel porsjon fordi dette går unna. 🙂
Vennlig hilsen
Gunn-Karin Sakariassen
Ernæringsterapeut og forfatter av boken «Søtt og sukkerfritt» (2020)