L

Kontaktinfo

Daglig leder
Ingunn Notøy

Telefon
+47 94 81 86 05

Epost
post@matogatferd.no 

w

Scones med veganost og nøtter ( eller frø)

Nydelige scones som er perfekte til lunsj og matpakken.

26.10.202015:16 Gunn-Karin Sakariassen

Tekst: Gunn-Karin Sakariassen

80 g plantesmør ( uten melk) de som tåler melk kan bruke smør

120 g veganost ( de som tåler melk kan bruke vanlig ost)

4 store egg

120 g mandler

120 g valnøtter

1 ts bakepulver

Smelt smør, riv osten og pisk eggene lett med en visp eller gaffel.

Mal mandler og valnøtter med en food processor.

Tilsett smør, ost, mandler, nøtter og bakepulver i eggemassen.

Tilsett litt vann hvis røren blir for tørr.

Fordel røren i muffinsformer ( jeg bruker små papirformer - da blir
det ca. 12 -15 stk)

Stek scones i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.

La de avkjøles før de tas ut av formene.

PS. Har du stekte baconbiter, eller Chorizopølse, eller skinke,
spekeskinke så smaker det ekstra godt.

Gressløk, purreløk, oregano kan også brukes.

Nydelige scones som er perfekte til lunsj og matpakken.

PS. Er du allergisk mot nøtter, bruk frø i stedet.



Vennlig hilsen

Gunn-Karin Sakariassen

Ernæringsterapeut og forfatter

Mobil: 997 09 206