Scones med veganost og nøtter (eller frø)

Publisert av Tine S. Østby den 26.10.20. Oppdatert 09.10.25.

Nydelige scones som er perfekte til lunsj og matpakken.

Tekst: Gunn-Karin Sakariassen / Ernæringsterapeut og forfatter

Ingredienser

  • 80 g plantesmør ( uten melk) de som tåler melk kan bruke smør

  • 120 g veganost ( de som tåler melk kan bruke vanlig ost)

  • 4 store egg

  • 120 g mandler

  • 120 g valnøtter

  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  • Smelt smør, riv osten og pisk eggene lett med en visp eller gaffel.

  • Mal mandler og valnøtter med en food processor.

  • Tilsett smør, ost, mandler, nøtter og bakepulver i eggemassen.

  • Tilsett litt vann hvis røren blir for tørr.

  • Fordel røren i muffinsformer ( jeg bruker små papirformer - da blir det ca. 12 -15 stk)

  • Stek scones i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.

  • La de avkjøles før de tas ut av formene.

    PS. Har du stekte baconbiter, eller Chorizopølse, eller skinke,
    spekeskinke så smaker det ekstra godt.

    Gressløk, purreløk, oregano kan også brukes.

    Nydelige scones som er perfekte til lunsj og matpakken.

    PS. Er du allergisk mot nøtter, bruk frø i stedet.