Pepperkaker uten melk og gluten

Publisert av Tine S. Østby den 27.11.20. Oppdatert 29.08.25.

Lag herlige pepperkaker uten hvetemel, melk og sukker!

Ingredienser:

100 g Sukrin Sirup Gold
4 store ss Sukrin Gold
3 ts kanel
3 ts malt ingefær
2 ts pepper
1/2 ts malt nellik
100 g smør smeltet ( eller plantemargarin)
170 g mandelmel
100 g FiberFin
1 ts fiberhusk
2 egg

Slik gjør du: 

  • Ha SukrinSirupGold, Sukrin Gold og alt krydderier i en kjele - og
    la det koke såvidt opp. Rør godt.

  • Smelt smøret, la det avkjøles noe før du heller det i
    krydderblandingen.

  • Ha i mandelmel, FiberFin og fiberhusk i kjelen, rør godt.

  • Tilslutt har du i eggene mens du arbeider deigen godt sammen.

  • Pakk deigen inn i plastfolie, og la den hvile minst en time i
    kjøleskapet.

  • Sett ovnen på 180 grader ( over - og undervarme) og kle et
    stekebrett med bakepapir.

  • Strø mandelmel på benken, og kjevle deigen til ca. 3 mm.

  • Bruk pepperkakeformer - eventuelt et glass eller pizzaskjærer - og
    form deigen slik du foretrekker .

  • Stek kakene 1+ - 15 minutter , litt avhengig av størrelsen på
    kakene. 

  • Når kakene har fått fin farge er de ferdige.

  • Til pynt:  1/2 Sukrinmelis, 1 eggehvite og konditorfarge. Rør
    sukrinmelis og eggehvite sammen, tilsett konditorfarge og kos dere.