Knekkebrød med mandler og frø.
Ingredienser
125 g nøtter/mandler. (Dersom allergi kan gress- karkjerner brukes)
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
1 ss tørket oregano 1 ss tørket timian 1⁄2 dl chiafrø
5 dl vann
Sånn gjør du:
Sett stekeovnen på 160 grader.
Knus nøttene/mandlene litt til det blir en grovkornet masse.
Bland alt det tørre.
Ha i vann og rør godt. La det svelle i 10 minutter.
Finn frem 2 bakepapirdekkede stekeplater. Fordel deigen på de to platene.
Ha gladpack eller en tom plastpose og trykk deigen så flat og fin du greier med hendene dine. Har du en liten kjevle er det perfekt å bruke over plastlaget.
Rut knekkebrødene opp med et pizzahjul.
Sett brettene i stekeovnen, ett oppe og ett nederst i ovnen.
Stekes i ca. 35 minutter, sjekk knekkebrødene og bytt om på brettene. Stek så i nye 35 minutter.
Avkjøles på rist.
Lagres i tette bokser.