Gluten- og melkefrie knekkebrød

Publisert av Tine S. Østby den 28.01.21. Oppdatert 28.08.25.

Knekkebrød med mandler og frø.

Ingredienser

  • 125 g nøtter/mandler. (Dersom allergi kan gress- karkjerner brukes)

  • 2 dl solsikkekjerner

  • 1 dl linfrø

  • 1 dl sesamfrø

  • 2 ss fiberhusk

  • 1 ts salt

  • 1 ss tørket oregano 1 ss tørket timian 1⁄2 dl chiafrø

  • 5 dl vann

Sånn gjør du:

  • Sett stekeovnen på 160 grader.

  • Knus nøttene/mandlene litt til det blir en grovkornet masse.

  • Bland alt det tørre.

  • Ha i vann og rør godt. La det svelle i 10 minutter.

  • Finn frem 2 bakepapirdekkede stekeplater. Fordel deigen på de to platene.

  • Ha gladpack eller en tom plastpose og trykk deigen så flat og fin du greier med hendene dine. Har du en liten kjevle er det perfekt å bruke over plastlaget.

  • Rut knekkebrødene opp med et pizzahjul.

  • Sett brettene i stekeovnen, ett oppe og ett nederst i ovnen.

  • Stekes i ca. 35 minutter, sjekk knekkebrødene og bytt om på brettene. Stek så i nye 35 minutter.

  • Avkjøles på rist.

Lagres i tette bokser.