Disse er laget på mandelmel med kokosblomstsukker, lønnesirup og chiafrø.
Kokosblomstsukker får du kjøpt på velassorterte matbutikker og på helsekostbutikken.
Dette sukkeret er mørkere og har en litt mer karamellisert smak. Det skal også ha noe mindre innvirkning på blodsukkeret.
Julehjertene er søte å se på og søte på smak, med et deilig hint av kanel.
Konsistensen er sprø utenpå og litt sånn seigmyke inni, mmmm.
Oppskrift
Ingredienser:
250 g mandler
100 g kokosblomstsukker
1-2 ss lønnesirup
1 ss knuste chiafrø
2 ss vann
1 klype vaniljefrø
3 ts kanel
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 160 grader
Knus chiafrøene i en morter og ha i 2 ss vann. La svelle ca 10 min
Mal mandlene (enten i foodprocessor eller med mandelkvern)
Ha de malte mandlene, kokosblomstsukkeret, kanel og vanilje i en foodprocessor og miks raskt sammen
Ha deretter i chiafrøene og lønnesirupen, miks godt til det blir en deig
Dersom deigen er smuldrete - tilsett litt vann, 1 ss av gangen
Ha deigen på bakepapir/bakematte og kjevle den ut ved å ha et bakepapir i mellom
Trykk ut små hjerter eller stjerner og ha på stekebrett
Stekes på 160 grader i 8-10 minutt
Avkjøles noen minutter på stekebrettet før du har de på rist
Oppbevares i tett boks. - NYT -
Tips: Smelt gjerne valgfri sjokolade og drissle over :)