Mandel-julehjerter, uten melk, egg og gluten

Publisert av Tine S. Østby den 13.12.22. Oppdatert 15.08.25.

Disse er laget på mandelmel med kokosblomstsukker, lønnesirup og chiafrø.
Kokosblomstsukker får du kjøpt på velassorterte matbutikker og på helsekostbutikken.

Dette sukkeret er mørkere og har en litt mer karamellisert smak. Det skal også ha noe mindre innvirkning på blodsukkeret.

Julehjertene er søte å se på og søte på smak, med et deilig hint av kanel.

Konsistensen er sprø utenpå og litt sånn seigmyke inni, mmmm.

Oppskrift

Ingredienser:

  • 250 g mandler

  • 100 g kokosblomstsukker

  • 1-2 ss lønnesirup

  • 1 ss knuste chiafrø

  • 2 ss vann

  • 1 klype vaniljefrø

  • 3 ts kanel

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 160 grader

  • Knus chiafrøene i en morter og ha i 2 ss vann. La svelle ca 10 min

  • Mal mandlene (enten i foodprocessor eller med mandelkvern)

  • Ha de malte mandlene, kokosblomstsukkeret, kanel og vanilje i en foodprocessor og miks raskt sammen

  • Ha deretter i chiafrøene og lønnesirupen, miks godt til det blir en deig

  • Dersom deigen er smuldrete - tilsett litt vann, 1 ss av gangen

  • Ha deigen på bakepapir/bakematte og kjevle den ut ved å ha et bakepapir i mellom

  • Trykk ut små hjerter eller stjerner og ha på stekebrett

  • Stekes på 160 grader i 8-10 minutt

  • Avkjøles noen minutter på stekebrettet før du har de på rist

Oppbevares i tett boks. - NYT -

Tips: Smelt gjerne valgfri sjokolade og drissle over :)