Det er mye snakk om ultraprosessert mat om dagen. Og i den forbindelse kan det nevnes at kjeks gjerne er en av verstingene..
Så her har du oppskrift på en enkel gluten- og melkefri kjeks, full av fiber, betaglukaner og andre godsaker.
Disse kjeksene består av havregryn, dadler, tahin og mørke sjokoladepletter.
Det er fort gjort å mikse sammen i foodprosessor, deretter forme 12-14 kjeks på et stekebrett og 10 minutter i ovnen. Vips er de ferdig :)
Ingredienser
270 g glutenfrie havregryn
50-60 g sjokoladepletter, f.eks. 72 % fra Manna
260 g dadler
140 g tahin
Fremgangmåte
Sett ovnen på 175 g
Kjør først havregryn i foodprosessor
Ha deretter i sjokoladeplettene og kjør til disse også har blitt grovknust
Ha i dadler og tahin og kjør til en seig deig. Føles deigen tørr, ha i 1 ss vann og miks videre
Lag deretter små baller og trykk ballen ut på stekebrett med bakepapir. Tykkelsen bør være maks 0,5 cm
Kjeksene forblir den størrelsen som de trykkes ut i
Stek kjeksene i 10 min og la de deretter hvile på stekebrettet i 15 min før du forflytter dem til en rist
Oppbevares i lufttett boks
Server med kaffen eller ta en kjeks som et lite mellommåltid. Supre å ha med når du er på tur eller er på farten :)