Tahini karamell med mørk sjokolade og salt

Publisert av Tine S. Østby den 20.01.23. Oppdatert 18.06.25.

Disse lekre bitene passer godt om du føler for noe søtt eller trenger en liten energiboost. De er laget med kun 4-5 ingredienser og er laget i en fei. Litt ventetid må beregnes før de er helt ferdig, men den som venter på noe godt :) Og det er helt i orden å smake underveis!

Oppskriften

Ingredienser

  • 1 kopp ferske dadler

  • 1/4 kopp tahini

  • (+ evt en skvett lønnesirup)

  • 75 g mørk sjokolade

  • 1 ts nøytral kokosolje

Fremgangsmåte

  • Kjør dadlene i food prosessor til en masse.

  • Ha i tahini og miks godt sammen videre i prosessoren.

  • Ha evt. i en skvett lønnesirup om du ønsker den litt søtere/rundere på smak, men ikke nødvendig.

  • Smelt så sjokoladen sammen med kokosoljen i en liten kjele på lav varme eller i vannbad.

  • Finn frem et stykke bakepapir eller matpakkepapir og lag 20 stk sjokoladepletter, ca 1 cm i diameter. La sjokoladen stivne. Disse danner bunnen til karamellen.

  • Når sjokoladen har stivnet, lag kuler av deigen og sett oppå plettene. Sett disse deretter 20-30 min i frysen.

  • Ha kulene ut av frysen og dynk dem i resten av sjokoladen (du må sikkert smelte sjokoladen en gang til), dryss på en anelse salt på hver kule etterhvert som du har dyppet dem i sjokolade.

  • Sett kulene 10 min i frysen - deretter kan de oppbevares i frys eller kjøleskap.

Nyt!