Raw gulrotkake med cashewfrosting

Publisert av Tine S. Østby den 20.01.23. Oppdatert 18.06.25.

Oppskrift raw gulrotkake

Ingredienser frosting

  • 1 1/4 kopp cashewnøtter

  • 1/2 kopp kokoskrem

  • 2 ss sitronsaft/limesaft

  • 3 ss lønnesirup

  • 1/4 ts salt

  • 1 ts vaniljeekstrakt

Ingredienser kakebunn

  • 2 kopper raspet gulrot

  • 2 kopper fersker dadler uten sten

  • 2 1/2 kopp med ca 50 /50 mandler og solsikkefrø

  • 1/4 ts salt

  • 1 1/4 ts kanel

  • 3/4 ts malt ingefær

  • 1 klype muskatnøtt eller allehånde

  • Evt 1/4 kopp rosiner om du liker dette

Fremgangsmåte

  • Frostingen: Kok opp vann og hell det varme vannet over cashewnøttene og la trekke i 30-60 minutt. Deretter skyll og hell av vannet. Ha Cashewnøttene i en blender eller foodprosessor sammen med de andre frosting-ingrediensene og kjør til du får en kremete konsistens. Smak til med ekstra lønnesirup, sitron/lime og salt om du føler for det.

  • Rasp gulrøttene og sett til side.

  • Ha dadlene i en foodprosessor og kjør til små biter eller til de blir til en ball. Ta ut og sett til side.

  • Ha solsikkefrøene og mandlene sammen med krydderet i foodprosessoren og kjør til det blir mellomfint. Ha deretter i dadler og gulrøtter og puls i 1 sek av gangen til alt er blandet. Ikke miks for lenge, det skal ikke bli til en puré. Bland deretter i rosinene for hånd, om du ønsker å ha i dette.

  • Ta en liten kakeform, rund eller rektangel, ha i bakepapir. Press deigen ut i formen, bruk gjerne bunnen av et glass for å trykke den jevnt ut. Ha deretter på frostingen. Sett kaken i frysen i 3-4 timer.

Servering og oppbevaring

  • Pass på at kaken ikke er helt gjennomfrossen når den skal serveres, slik at det er enkelt å skjære gjennom frostingen. La gjerne kaken stå i romtemperatur i ca 30 minutt før servering. Bruk en varm kniv for å skjære opp stykkene.

  • Pynt gjerne med valnøtter, rosiner (økologiske), gulrotrasp eller annet.

  • Kan oppbevares i kjøleskapet en ukes tid eller i frysen opptil en måned.