Oppskrift raw gulrotkake
Ingredienser frosting
1 1/4 kopp cashewnøtter
1/2 kopp kokoskrem
2 ss sitronsaft/limesaft
3 ss lønnesirup
1/4 ts salt
1 ts vaniljeekstrakt
Ingredienser kakebunn
2 kopper raspet gulrot
2 kopper fersker dadler uten sten
2 1/2 kopp med ca 50 /50 mandler og solsikkefrø
1/4 ts salt
1 1/4 ts kanel
3/4 ts malt ingefær
1 klype muskatnøtt eller allehånde
Evt 1/4 kopp rosiner om du liker dette
Fremgangsmåte
Frostingen: Kok opp vann og hell det varme vannet over cashewnøttene og la trekke i 30-60 minutt. Deretter skyll og hell av vannet. Ha Cashewnøttene i en blender eller foodprosessor sammen med de andre frosting-ingrediensene og kjør til du får en kremete konsistens. Smak til med ekstra lønnesirup, sitron/lime og salt om du føler for det.
Rasp gulrøttene og sett til side.
Ha dadlene i en foodprosessor og kjør til små biter eller til de blir til en ball. Ta ut og sett til side.
Ha solsikkefrøene og mandlene sammen med krydderet i foodprosessoren og kjør til det blir mellomfint. Ha deretter i dadler og gulrøtter og puls i 1 sek av gangen til alt er blandet. Ikke miks for lenge, det skal ikke bli til en puré. Bland deretter i rosinene for hånd, om du ønsker å ha i dette.
Ta en liten kakeform, rund eller rektangel, ha i bakepapir. Press deigen ut i formen, bruk gjerne bunnen av et glass for å trykke den jevnt ut. Ha deretter på frostingen. Sett kaken i frysen i 3-4 timer.
Servering og oppbevaring
Pass på at kaken ikke er helt gjennomfrossen når den skal serveres, slik at det er enkelt å skjære gjennom frostingen. La gjerne kaken stå i romtemperatur i ca 30 minutt før servering. Bruk en varm kniv for å skjære opp stykkene.
Pynt gjerne med valnøtter, rosiner (økologiske), gulrotrasp eller annet.
Kan oppbevares i kjøleskapet en ukes tid eller i frysen opptil en måned.