Her har du en god basisoppskrift på hjemmelaget granola!
Bruk gjerne nøtter og frø du allerede har i hus. F.eks. linfrø, valnøtter, hasselnøtter etc fungerer også fint. Har du mulighet, så bløtlegg og tørk nøtter og frø i forkant for å gjøre dem lettere fordøyelig.
I stedet for peanøttsmør kan du også teste ut med f.eks. mandelsmør eller cashewsmør.
Når det gjelder søtning, så gir bananen en del, men kan hende du ønsker den søtere. I denne oppskriften bruker vi også 2 ss lønnesirup. Dette kan enten sløyfes helt, eller du kan ha i 1-2 ss mer.
Du kan også bruke honning.
Fibersirup er et sukkerfritt alternativ.
Kanskje vil du også ha i noe tørket frukt eller kokosflak? Eksperimenter gjerne :)
Det samme gjelder med krydder. Kanskje prøve ut med litt kakao og/eller lakrisrotpulver? Bare fantasien setter grenser.
P.S. Tåler du ikke nøtter, så kan du kun bruke frø, og lage f.eks.
Ingredienser
3 ss kokosolje
3 gode ss peanøttsmør
1 stk moden banan
2 ss lønnesirup
2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 ts salt
7dl glutenfrie havregryn
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl hakkede mandler
1/2 sesamfrø
1/2 dl chiafrø
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader
Ha kokosolje og peanøttsmør i en kjele og smelt sammen
Ha deretter i most banan, lønnesirup, krydder og bland godt sammen
Ha alt det tørre på et stekebrett med bakepapir
Hell det våte over det tørre og bland godt sammen (bruk gjerne hendene selv om det er litt klissete)
Sett inn i ovnen og stek i ca 7 min, rør/vend deretter granolaen, og la den stå i ca 5 min til
Ta ut av ovnen og la den kjøle seg ned
Ha deretter på boks eller glass
Lag din egen smoothie bowl med den granolaen, eller spis den sammen med (melkefri) yoghurt for et godt lite måltid!