
Koselig kveld på Voll Gård med fermenteringskurs i Trondheim sammen med fysioterapeut og livsstilsveileder Andreas Dønåsen.
Fermentert mat er nyttig for en tarmflora i balanse, noe som også har stor betydning for den psykiske helsen.
I tillegg til å lære å lage fermenterte grønnsaker, snakket Andreas om viktigheten av fermentering som konservering, smak og påvirkning på tarmhelsa.
Deltakerne lagde Kimchi, Sauerkraut og Curtido.
Takk for laget. Takk til Voll Gård for fasiliteter.
Hva er fermentering?
Fermentering er en gammel konserveringstradisjon som betyr å «legge forholdene til rette». En mikrobiologisk nedbryting av mat og drikke fører til at næringsstoffene blir lettere tilgjengelig og spennende smaker kommer frem. Her får deltakerne muligheten til å lære hvordan man konserverer høstens råvarer på en sunn måte gjennom vinteren!
Kurset er delt i en teoretisk og en praktisk del hvor alle lager sin egen versjon av Sauerkraut, Curtido, Kimchi og andre fermenterte grønnsaker.
Vi satser på flere kurs med Andreas i 2025!



