Bananpannekaker uten gluten, melk og egg

Bananpannekaker uten gluten, melk og egg

Publisert av Tine S. Østby den 16.09.24.

Bokhvete er egentlig et frø, og har en nøtteaktig smak. Det er helt glutenfritt, rikt på næring og protein, og har god bindingsevne. Derfor trengs det ingen egg i denne oppskriften. Tåler du egg, kan du gjerne ha i 1-2 egg i tillegg.

Tips: Er du sensitiv for oksalater, så husk at bokhvete inneholder en del av dette. 

Ingredienser

  • 2 modne bananer
  • 1 ss kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2,5 dl plantemelk
  • 2,5 dl bokhvetemel
  • 1 ss chiafrø
  • olje eller plantesmør til steking

Fremgangsmåte

  • Mos bananene og ha dem i en bolle
  • Rør inn krydder, bakepulver og plantemelk
  • Visp inn bokhvetemelet
  • Visp inn chiafrøene
  • La røren svelle før steking (ca 10-15 min)
  • Ha stekepannen på medium varme
  • Ha litt olje eller plantesmør i stekepannen
  • Ha i en liten øse med røre i stekepanna og stek pannekakene gyldne på begge sider
  • Server med rørte bær, kokosyoghurt med vanilje, lønnesirup o.l.