Bokhvete er egentlig et frø, og har en nøtteaktig smak. Det er helt glutenfritt, rikt på næring og protein, og har god bindingsevne. Derfor trengs det ingen egg i denne oppskriften. Tåler du egg, kan du gjerne ha i 1-2 egg i tillegg.
Tips: Er du sensitiv for oksalater, så husk at bokhvete inneholder en del av dette.
Ingredienser
- 2 modne bananer
- 1 ss kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 klype salt
- 1 ts bakepulver
- 2,5 dl plantemelk
- 2,5 dl bokhvetemel
- 1 ss chiafrø
- olje eller plantesmør til steking
Fremgangsmåte
- Mos bananene og ha dem i en bolle
- Rør inn krydder, bakepulver og plantemelk
- Visp inn bokhvetemelet
- Visp inn chiafrøene
- La røren svelle før steking (ca 10-15 min)
- Ha stekepannen på medium varme
- Ha litt olje eller plantesmør i stekepannen
- Ha i en liten øse med røre i stekepanna og stek pannekakene gyldne på begge sider
- Server med rørte bær, kokosyoghurt med vanilje, lønnesirup o.l.