Sjokoladekjeks

Nydelig sjokoladekjeks alle elsker. Glutenfrie selvfølgelig.

27.11.202008:38 Linn Kjøllmoen

Ingredienser

1 dl smør
1/2 dl Sukrinmelis eller vanlig Sukrin
1/2 dl SukrinSirup Gold

1 ts vaniljeekstrakt eller 5 dråper vaniljeessens (kan utelates)
1 helt egg
1 eggehvite
2 dl mandelmel, ikke fettredusert
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 1/2 dl mørk sjokolade ( minst 70% kakao) hakket

Slik gjør du: 

  • Sett ovnen på 175 grader og kle et brett med bakepapir
  • Visp sammen smør, Sukrinmelis, SukrinSirup Gold og vaniljeekstrakt.
  • Visp inn det hele egget og eggehviten.
  • Bland så inn mandelmel, bakepulver og salt.
  • Vend inn hakket sjokolade.
  • Bruk to teskjeer til å forma passende topper, som du plasserer med litt avstand fra hverandre på stekebrettet. Du trenger ikke presse dem flate, for de kommer til å synke litt sammen.
  • Stek sjokoladekjeksene midt i ovnen i 12 - 15 minutter, til de har blitt gyllenbrune og faste.
  • Avkjøl dem litt på bakepapiret på en rist, før du forsiktig skyver hver kjeks av papiret.
  • Oppbevares i en kakeboks på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskap
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox