Ingredienser
1 dl smør
1/2 dl Sukrinmelis eller vanlig Sukrin
1/2 dl SukrinSirup Gold
1 ts vaniljeekstrakt eller 5 dråper vaniljeessens (kan utelates)
1 helt egg
1 eggehvite
2 dl mandelmel, ikke fettredusert
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 1/2 dl mørk sjokolade ( minst 70% kakao) hakket
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader og kle et brett med bakepapir
- Visp sammen smør, Sukrinmelis, SukrinSirup Gold og vaniljeekstrakt.
- Visp inn det hele egget og eggehviten.
- Bland så inn mandelmel, bakepulver og salt.
- Vend inn hakket sjokolade.
- Bruk to teskjeer til å forma passende topper, som du plasserer med litt avstand fra hverandre på stekebrettet. Du trenger ikke presse dem flate, for de kommer til å synke litt sammen.
- Stek sjokoladekjeksene midt i ovnen i 12 - 15 minutter, til de har blitt gyllenbrune og faste.
- Avkjøl dem litt på bakepapiret på en rist, før du forsiktig skyver hver kjeks av papiret.
- Oppbevares i en kakeboks på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskap