Pinnekjøtt på chips av kålrot
Skrell og skjær kålroten i tynne skiver. Ha skivene i en plastpose, hell over krydder av: pepper, noen teskjeer med finhakket urter(rosmarin, timian, gressløk e.l.). Rist på plastposen slik at krydderet legger seg på og rundt alle kålrotskivene.
Legg kålrotskivene på et stekebrett med bakepapir. Hell over olivenolje, og putt stekebrettet i stekeovnen, stekes på 180 – 200 grader i 15 min. Snu kål- rotskivene et par ganger.
I mellomtiden renser du pinnekjøttet fritt for bein og hold kjøttet varmt til servering.
Server lunt pinnekjøtt på kålrotchips.
Julesylte med rødbeterrøsti
2 rå rødbeter
1 ss fiberfin ( eller 2 ss glutenfritt mel) 1 egg
Litt salt
Riv rødbeter i litt grove strimler på et råkostjern. Tilsett fiberfin, eller glutefritt mel, 1 egg og litt alt og bland godt.
Varm stekepannen med kokosfett og legg ca. 1 ss rødbetemasse i stekepannen. Trykk kakene flate, og stek på begge sider i ca. 2 minutter.
Server rødbeterrøsti med strimler av julesylte på, og en god sennep.
Lefseruller med restesnadder
Med Glutenfrie lefser:
- Legg rester av rødbetesalat i lefsene og ha over lammerull. Rull lefsene sammen og skjær dem i kubber.
- Smør lefser med litt sennep, ha over rester av gravlaks, rakørret eller røket laks. Rull lefsene sammen og skjær dem i kubber.
- Lefser med rester av pølser, løk, sennep. Skjær pølsene i mindre biter, løken i skiver. Smør sennep eller ketchup over lefsene, legg pølser og løken over. Rull lefsene sammen og skjær i kubber.
- Lefser med guacamole og røket laks. Smør guacamole over lefsene og ha skiver av røket laks over. Rull lefsene sammen og skjær kubber.
Dessert
Skjær rester av frukter og bær i passe biter og stek disse i melkefri smør i stekepannen. Server dette varmt med en god vaniljesaus til. Bruk enten fløte for dere som tåler det, eller lag vaniljesaus av kokosmelk. Kjøp kokosmelk fra Rema ( i papirpakning) og lag klassisk vaniljesaus.
1 dl fløte eller kokosmelk 2 ss smør
1⁄2 ts vaniljepulver
1 eggeplomme
1⁄2 - 1 ts Tagatesse
Ha alt i en kjele og varm opp på svak varme, under stadig omrøring. Når sausen nærmer seg kokepunktet vil den tykne. Den må IKKE koke.