Knekkebrød

Knekkebrød med mandler og frø.

28.01.202110:07 Linn Kjøllmoen

Knekkebrød, oppskrift 

125 g nøtter/mandler. (Dersom allergi kan gress- karkjerner brukes)
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø

1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
1 ss tørket oregano 1 ss tørket timian 1⁄2 dl chiafrø

5 dl vann

Sånn gjør du:

  • Sett stekeovnen på 160 grader.
  • Knus nøttene/mandlene litt til det blir en grovkornet masse.
  • Bland alt det tørre.
  • Ha i vann og rør godt. La det svelle i 10 minutter.
  • Finn frem 2 bakepapirdekkede stekeplater. Fordel deigen på de to platene.
  • Ha gladpack eller en tom plastpose og trykk deigen så flat og fin du greier med hendene dine. Har du en liten kjevle er det perfekt å bruke over plastlaget.
  • Rut knekkebrødene opp med et pizzahjul.
  • Sett brettene i stekeovnen, ett oppe og ett nederst i ovnen.
  • Stekes i ca. 35 minutter, sjekk knekkebrødene og bytt om på brettene. Stek så i nye 35 minutter.
  • Avkjøles på rist.

Ralph Klein, Pixabay
, click to open in lightbox