4 porsjoner:
1 boks fet kokosmelk
2 ss rød karripasta
3 ½ dl fiskebuljong
3 ss thailandsk fiskesaus
2 ss hakket limeblad (kan utelates)
½ ts gurkemeie
1 kg gul squash
500 g laksefilet - tint frysevare eller fersk
500 g tinte rensede rå scampi
10 spinatblader
1 knivsodd salt
1 ts nykvernet pepper
Saften fra ½ - 1 lime
2 ss hakket frisk koriander
Hell kokosmelken i en stor gryte, tilsett karripasta og bland godt.
Tilsett fiskebuljong, fiskesaus, hakkede limeblad og gurkemeie og varm opp til kokepunktet.
Skjær squash i serveringsterninger og legg dem oppi suppen.
La det hele putre i noen minutter til squashen er helt mør.
Skjær laksen i serveringsstykker, legg dem i gryten og la det hele trekke i 3 minutter.
Tilsett scampi og la alt trekke videre i 2 minutter.
Stimle spinatbladene og rør dem inn i suppen.
Smak til med salt, pepper og limesaft. Strø over hakket koriander.
Tilbehør: Server med ferske scones - se oppskrift her.
Variasjon: Ønsker du en annen karrisuppe, kan kyllingbuljong brukes istedenfor fiskebuljong og strimlet kyllingfilet istedenfor laks og scampi.
Tips: Tilsett dampkokte brokkolibuketter i suppen