Bakst med kokosmel

Bak brød, lapper, muffins og vafler med glutenfritt kokosmel.

28.01.202109:44 Linn Kjøllmoen

Brød med kokosmel

6 egg
ca 1,8 dl kokosmel (3/4 cup)
ca 1 dl kokosolje (eller smeltet smør for de som tåler
det)
2 ss honning
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Du kan ha alt i en foodprosessor og kjør til det er godt blandet, eller gjør på den gode gamle måten. Hell deigen i en liten brødform. Stek på 175 grader - 40 minutter.

Lapper med kokosmel

4 egg
4 ss sukrin
4ss kokosmel
1 ts fiberhusk
1 1/2 dl kokosmelk
Kanel og/ eller kardemomme etter smak

Visp egg og sukrin raskt sammen. Tilsett deretter kokosmel, fiberhusk og melk. Smak til med kanel og kardemomme.
En spiseskje røre per lapp

Muffins med kokosmel

4 egg
4 ss Sukrin Gold 1 ts vaniljepulver 1 ts bakepulver 1 dl kokosmel
1 dl kokosmelk

Pisk egg luftig, og rør inn Sukrin Gold. Tilsett vanilj- epulver og bakepulver og visp godt. Deretter sikter du kokosmel inn i røren. Tilslutt visper du inn fløten (eller annen valgfri væske).

Kokosmelet suger til seg mye væske, så røren tykner raskt. Tilsett mer væske eller et ekstra egg hvis du synes den blir for tykk. Fordel røren i muffinsformer, og stikk gjerne en liten bit sjokolade ned i muffinsene. Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader i ca 18 minutter.

Oppskriften er hentet fra Fristende lavkarbo

Kokosmel vafler

8 egg
1,2 dl smeltet smør eller kokosolje (1⁄2 cup) 1,2 dl kokosmel (1⁄2 cup)
7 dråper stevia med vanilje
1 ts kanel
1 ts vanilje
1⁄2 ts salt

Putt eggene i en bolle, bland med stevia, og rør godt. Bland deretter smeltet smør, kanel, vanilje og salt med de vispede eggene. Putt i kokosmel og kna godt

, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox