Matglad blogger

Kristin Granli fra Drammen elsker å lage mat. Men problemer med allergier og intoleranser førte til at hun måtte legge om kostholdet. All mat måtte lages fra bunnen av uten gluten, melk, mais og soya.

27.11.202009:57 Ingrid Stephensen

Tekst: Ingrid Stephensen

Foto: privat

Til bloggen: Kristinkoker.com

Vil du vite mer? Følg Kristin på Instagram @kristinkoker

Dette ble det matblogg av: Kristinkoker.com

– Da sønnen min var fire år, var han mye syk. Han ble dårlig av maten han spiste. Vi foreldre visste ikke hva som trigget intoleransen av ulike matvarer. En test hos en homeopat viste at han led av proteinintoleranse. Han ble godt testet, og i samråd med ernæringsfysiolog og lege la vi om kostholdet. Vi kuttet ut alle matvarer som inneholdt gluten og mel. I dag er han en frisk 17-åring, sier Kristin som også selv ble dårlig av ulike typer mat.

Syk av mat

– Spiste jeg mat med gluten, ble jeg svært dårlig. Jeg ble svimmel og fikk vondt i hodet. Til og med migrene kunne jeg få av ulike typer mat. I rundt 20 år prøvde jeg å finne ut hva jeg tålte og ikke tålte. Jeg begynte å lage glutenfri mat med potetmel og rismel og jeg laget mine egne melblandinger. Jeg har lang erfaring med å lage mat med begrensede ingredienser. Vi la om alle måltider og all bakst uten gluten, melk, mais og soya for 12 år siden. Gjennom årene har jeg fått stor erfaring som jeg med glede deler med andre som sliter med maten, sier Kristin.

Hun er utdannet designer og har arbeidet som designer og illustratør siden 1997. I dag underviser hun i mediefag og design ved en videregående skole i Drammen.

Hvordan får du tid til å lage oppskrifter som du legger ut på din blogg?

Matopplevelser

– Jeg bruker fritiden til å prøve ut ulike oppskrifter. Mathobbyen tar mye av min tid. Men det er nødvendig, for vi må kose oss med maten. Det betyr mye for meg at jeg kan hjelpe noen mennesker til et bedre matliv. Jeg legger ut oppskriftene for å kunne hjelpe andre. Jeg tåler ikke sukkeralkoholer derfor bruker jeg sukker i baksten. Jeg deler gjerne mine erfaringer og gir tips til alle som sliter med allergier og intoleranser, forteller Kristin som i 2016 ga ut en bok om bakst. «Ekte brød: uten gluten og ferdige melmikser».

– Jeg begynte å bake glutenfritt uten ferdige melmikser fordi sønnen min reagerte på mange typer mat, også ferdig glutenfrie melblandinger. Jeg er opptatt av at brødene smaker godt og er næringsrike, sier Kristin som stadig utvikler nye oppskrifter.

Kristin Granli er veldig glad for at bloggen hjelper folk til et bedre matliv.

Les også oppskrifter fra Kristin: Blogger Kristins julegodteri

kristinkoker.com
Kristin Granli er veldig glad for at bloggen hjelper folk til et bedre matliv. , click to open in lightbox