L

Kontaktinfo

Daglig leder
Ingunn Notøy

Telefon
+47 94 81 86 05

Epost
post@matogatferd.no 

w

Frøknekkebrød - uten melk og gluten

Knekkebrød er enkelt å lage selv og et godt alternativ til brød.

17.01.201918:30 Tine Østby

Disse knekkebrødene mikser du raskt sammen, og gir en god porsjon som forhåpentligvis varer noen dager :)

Ingredienser:

  • 60 g mandler
  • 125 g hasselnøtter
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 gode ss linfrø
  • 2 gode ss chiafrø
  • 1 dl valmuefrø
  • 2 ss Fiberhus
  • 1 god ts salt
  • 5 dl vann

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på varmluft og 160 grader
  • Ha nøttene i foodprocessor og knus dem til grovt “mel”
  • Ha i resten av de tørre ingrediensen
  • Ha i vannet og bland godt, la svelle i 10 min
  • Spre røren jevnt utover to stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott til å stryke ut massen
  • Bruk en pizzaskjærer eller skarp kniv til å rute opp massen (gjør det lettere å knekke opp knekkebrødet etter steking)
  • Sett begge brettene inn i ovnen og stek i 30 minutter.
  • Bytt deretter plass på brettene (det som har vært øverst kommer nederst) og stek i ca 30 minutter til
  • Litt avhengig av ovnen, så kan knekkebrødene trenge kortere eller lengre tid, så følgmed

Oppbevares i lufttett boks.