Disse knekkebrødene mikser du raskt sammen, og gir en god porsjon som forhåpentligvis varer noen dager :)
Ingredienser:
- 60 g mandler
- 125 g hasselnøtter
- 2 dl solsikkekjerner
- 2 dl sesamfrø
- 2 gode ss linfrø
- 2 gode ss chiafrø
- 1 dl valmuefrø
- 2 ss Fiberhus
- 1 god ts salt
- 5 dl vann
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på varmluft og 160 grader
- Ha nøttene i foodprocessor og knus dem til grovt “mel”
- Ha i resten av de tørre ingrediensen
- Ha i vannet og bland godt, la svelle i 10 min
- Spre røren jevnt utover to stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott til å stryke ut massen
- Bruk en pizzaskjærer eller skarp kniv til å rute opp massen (gjør det lettere å knekke opp knekkebrødet etter steking)
- Sett begge brettene inn i ovnen og stek i 30 minutter.
- Bytt deretter plass på brettene (det som har vært øverst kommer nederst) og stek i ca 30 minutter til
- Litt avhengig av ovnen, så kan knekkebrødene trenge kortere eller lengre tid, så følgmed
Oppbevares i lufttett boks.