L

Kontaktinfo

Daglig leder
Ingunn Notøy

Telefon
+47 94 81 86 05

Epost
post@matogatferd.no 

w

Gluten- og melkefrie lussekatter

Det er straks 13. desember og Luciadagen. Sjekk ut denne oppskriften som vi har fått lov til å dele fra Helene Sundby sin blogg.

11.12.201814:07 Tine Østby

Dette er en gluten- og melkefri variant av Helene Sundys surdeigslussekattoppskrift!

Her er det beregnet lang hevetid, noe som er med på å gjøre lussekattene enda sunnere. De blir nemlig litt lettere fordøyelig når de har hevet over lang tid.

Ønsker du å prøve surdeigsvarianten eller å gjøre hurtigversjonen med mer gjær, sjekk ut oppskriften på bloggen hennes.

Du finner også mange andre gode oppskrifter der på både gluten- og melkefritt i tillegg til fermentert mat. www.helenesundby.no

Lussekattoppskrift

Ingredienser

  • 400 g glutenfri fint mel
  • 100 g glutenfrihavre ( havremel enten ferdig kjøpt eller du maler det selv)
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 ss Tagatesse (evt. fibersirup, kokosblomstsukker eller lønnesirup)
  • 1/4 pakke tørrgjær
  • 2 egg
  • 2 ss smeltet margarin uten melk
  • 3,75 dl vann

Slik gjør du det:

  • Bland alt det tørre i en bolle.
  • Pisk eggene lett sammen, ha i smeltet margarin og vann
  • Bland det våte i det tørre og rør godt.
  • Deigen blir litt våt - det skal den
  • La deigen stå tildekket på benken over natten ( 8 - 12 timer)
  • Ha litt mel på benken og hell deigen ut. Arbeid deigen sammen og trill en lang pølse av denne. Del deigen i 12 emner og trill ut lussekatter form
  • Stekes på 200 grader i 8 - 10 minutter.