L

Kontaktinfo

Daglig leder
Ingunn Notøy

Telefon
+47 94 81 86 05

Epost
post@npif.no 

w

Oppsummering fra Økouka i Drammen

Fullt hus på foredrag i Økouka i Drammen. Vi deler her oppskrifter og litt hva vi lærte av Gro Raugland og Geir Flatabø.

28.11.201810:53 Tine Østby
Sterkt møte mellom mor og lege

Det ble et sterkt møte på foredraget i Drammen, da en mor og en lege møtte hverandre og delte sine erfaringer med mat som medisin og behandling hos barn.

Møtet og foredragene ble så autentiske og foredragsholderne viste stor interesse for hverandres historier. Det smittet i salen med deres engasjement, kunnskap og de formidlet med hjertet på rett sted.

Se presentasjonen (pdf-fil)

Vi er utrolig takknemlig for de flotte og engasjerte frivillige i lokallagene våre.
I høst har det vært flere spennende arrangement.

Vellykket arrangement og stort engasjement - Østlandet

Østlandet har hatt et svært vellykket arrangement i Drammen. Dette ble arrangert som en del av Økouka Buskerud. Her ble det kombinert faglig kunnskap, erfaringskunnskap og gode matopplevelser.

Premier og trekning ble også foretatt. Gratulerer til de heldige vinnerne! Publikum viste et stort engasjement, dessverre gikk tiden litt rask på slutten og vi måtte forlate lokale. Utenfor bygget fortsatte flotte samtaler mellom deltakere og kursholdere.
Vi satser på flere kurs og foredrag i området, så følg med.

Julebord for medlemmer i Rogaland

Rogaland har hvert år et tidlig julebord. I år ble dette avholdt 4. november. Det rapporteres fra lokallaget at det er flott å se flere generasjoner samles og alle kan spise alt. Spesielt er det å kunne bidra til at ungdom kan være med og glede seg over å lage mat sammen. De tilpasser rettene og bruker også produkter som gjør det litt lettere for alle å delta i matlaging. Det er gøy og inkluderende.

Ernæringspsykiatri i Hordaland

I Hordaland var Mari Frengstad og Gro Raugland med det populære arrangementet «ernæringspsykiatri». Her var det gode tips til gluten og melkefri hverdag, smaksprøver og gode samtaler om mat og egne opplevelser om livet uten gluten og melk.

Ønsker du å være med som frivillig i et av våre lokallaget så send oss gjerne en mail til prosjekt@matogatferd.no

Oppskrifter fra foredraget med Mat og Atferd, Økouka Drammen

Det finnes mange varianter av hummus, men her er de som ble servert denne kvelden. Hummus kan bl.a brukes som dipp, tilbehør og pålegg og er utrolig næringsrikt, godt og enkelt å lage.

3 herlige varianter av hummus. Noe for enhver smak😊 Se oppskriftene under bildet.

Hummus med rødbeter

  • 2 pk. kikerter, fåes kjøpt på bl.annet Rema 1000, helst økologiske
  • 2 stk. kokte rødbeter, spar på vannet fra rødbetene. Kan også bruke rå rødbeter om ønskelig.
  • Saften av en ½ sitron, bruk også skallet, helst økologisk sitron
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss Tahini, lys kjøpes på Helsekosten (kan sløyfes)
  • ½ ts spisskummen
  • 1 ¼ dl olivenolje

Ha de ferdigkokte rødbetene, kikertene, salt, pepper, saften av sitronen, tahinien, spisskummen, hvitløken i en foodprosessor slik at det blir en jevn blanding. Tilsett oljen og vannet fra rødbetene. Smak til og krydre mer om ønskelig. Ha hummusen over i en skål og pynt gjerne med korianderblader.

Hummus med karri

  • 2 pk. pk. kikerter el. de fra GoGreen på Rema 1000 el. økologiske
  • 2 pk. pk. hvite bønner, økologiske el. de fra GoGreen
  • ½ dl. Olivenolje
  • Saften av en ½ sitron, kan også raspe skallet, helst økologisk sitron
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ts gurkemeie/kummin
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts karripulver
  • 0,5 dl. vann

Kjør alt i en foodprosessor, (unntatt vannet og oljen) til en jevn blanding. Tilsett krydder etter hvor sterk du vil ha den. Ha i vannet tilslutt. Serveres med oppskårete grønnsaker.

Hummus med grønnsaker

  • 2 esker  kikerter , fåes kjøpt på bl.a Rema 1000
  • 2 esker hvite bønner, fåes kjøpt på bl.a Rema 1000
  • 1 ts Paprikapulver
  • ½ - 1 Squash, prøv deg frem
  • 2 fedd Hvitløk, finhakket
  • ½ ts Chili
  • 1 dl. Olivenolje
  • 2 gulrøtter
  • 1-2 tomat
  • ½ løk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ts spisskummen

Kjør alt i en foodprosessor, tilsett oljen litt etter litt og litt vann til passe konsistens