L

Kontaktinfo

Daglig leder
Ingunn Notøy

Telefon
+47 94 81 86 05

Epost
post@npif.no 

w

Oppskrift deilig sommeris - gluten- og melkefri

Sommer er høysesong for is - og her har du en god og enkel oppskrift som hele familien kan nyte.

16.07.201813:11 Tine Østby
Kokos- og jordbæris

Denne oppskriften er faktisk veldig god før den er fryst også!

Ingredienser til 12 stk ispinner á 50 ml

  • 125 g godt modne bananer
  • 200 ml kokosmelk
  • 1-2 ss ferskpresset lime- eller sitronsaft
  • 250 g jordbær
  • 50-60 g lønnesirup
  • isformer

Fremgangsmåte

  1. Miks sammen banan og kokosmelk til en fin puré (bruk stavmikser eller foodprocessor)
  2. Skyll og tørk jordbærene
  3. Purér jordbærene sammen med lønnesirupen i en foodprocessor 
  4. Bland sammen 1/3 del av banan- og kokosmelkmiksen og 1/3 av jordbærmiksen
  5. Du har nå 3 forskjellige mikser, disse kan du helle om hverandre i isformene
  6. Du kan også blande begge miksene sammen til en miks og helle i isformene
  7. Sett isformene i frysen i minst 4 timer

Tips: Bland begge miksene sammen og nyt den som den er (uten å fryse ned).
Fungerer også som en god dessert.