L

Kontaktinfo

Daglig leder
Ingunn Notøy

Telefon
+47 94 81 86 05

Epost
post@matogatferd.no 

w

Mikrobiomet og din helse

Velkommen til spennende foredrag, 12. feb, kl 18.30, i Bergen, med ernæringsrådgiver Heidi Grande!

29.01.202009:37 Tine Østby
Mikrobiom og mikrobiomtesting

Lege og hjerneforsker David Perlmutter (USA) beskrev i sin bok Sunn Tarm Klart Hode i 2015 hvordan gode tarmbakterier beskytter og reparerer hjernen, samtidig som han på det tidspunktet skrev at «per i dag finnes det ingen enkeltstående test som kan fortelle deg nøyaktig hvordan det står til med mikrobiomet ditt».

3 år etter kunne vi i Norge ta i bruk en mikrobiomtest som benytter en analysemetode for genetisk identifikasjon av bakteriene, og Heidi ble sertifisert for å bruke testen i 2019.

De seneste 5 årene har forskere og klinikere skrevet mange bøker av populærfaglig karakter om temaet. Flere antyder at bakterieubalanse i mage-tarm kan være av stor betydning ved ca. 50 % av alle helseplager av både fysisk, psykisk og atferdsmessig karakter.

Onsdag 12. februar kl 18.30 kan du lære mer om hvordan mikrobiomet påvirker helsa både fysisk og mentalt, samt hvordan du kan få testet ditt mikrobiom.

Foredraget finner sted i FFO Hordaland sine lokaler, Vestre Strømkai 7, rett ovenfor Bystasjonen, ved siden av Kiwi.

Inngangspenger: kr 50,-

Foredragsholder Heidi Grande - Spesialsykepleier og ernæringsrådgiver

Heidi har tidligere arbeidet som spesialsykepleier i helsevesenet, faglærer i videregående skole og som spesialpedagog i ungdomsskolen. Hun har naturmedisinsk utdanning i Biopati og Helhetlig ernæring. Hun er sertifisert for, og har erfaring med ulike helseanalyser, og har drevet egen praksis med rådgivning, behandling, kurs og foredrag siden 2003. 

VELKOMMEN!