Vintersalat med appelsiner

Publisert av Tine S. Østby den 26.03.18. Oppdatert 09.10.25.

Fra diabetesboken og med tillatelse fra Gunn-Karin Sakariassen deler vi denne herlige oppskriften med dere.
Vi ønsker dere en riktig god Påske.

Dette er en god salat som kan spises som den er, eller perfekt tilbehør til fisk eller kjøtt.

Ingredienser

  • 2 appelsiner

  • 2 grapefrukt

  • 1-2 endiver

  • 1-2 avocadoer

  • 2 ss valnøtter, grovhakket

  • 200 gram bladspinat

  • 1/2 dl olivenolje

  • 2 ss saft fra sitrusfruktene

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell og fjern alle hinner og alt det hvite på appelsiner og grapefrukten. Skjær frukten i båter. Ta vare på saften.

  • Skjær endivene (sikori) i tynne skiver og avocadoene i båter.

  • Rist valnøttene i tørr stekepanne.

  • Fordel spinaten på et fat. Dekorer med endivskivene,og fordel avocadoene rundt på fatet.

  • Legg deretter på sitrusfrukter og dryss ristede, grovhakkede valnøtter over.

  • Visp sammen saften fra fruktene, olivenolje, salt og pepper. Tilsett gjerne litt flytende fibersirup

  • Hell dressingen over salaten like før servering.

  • Kvern gjerne litt grovmalt pepper over.