Gyllen karrisuppe

Publisert av Tine S. Østby den 26.10.20. Oppdatert 09.10.25.

En nydelig suppe som varmer godt hele året!

4 porsjoner: 

  • 1 boks fet kokosmelk 

  • 2 ss rød karripasta 

  • 3 ½ dl fiskebuljong 

  • 3 ss thailandsk fiskesaus 

  • 2 ss hakket limeblad (kan utelates) 

  • ½ ts gurkemeie 

  • 1 kg gul squash 

  • 500 g laksefilet - tint frysevare eller fersk 

  • 500 g tinte rensede rå scampi 

  • 10 spinatblader 

  • 1 knivsodd salt 

  • 1 ts nykvernet pepper 

  • Saften fra ½ - 1 lime 

  • 2 ss hakket frisk koriander 

Fremgangsmåte

  • Hell kokosmelken i en stor gryte, tilsett karripasta og bland godt. 

  • Tilsett fiskebuljong, fiskesaus, hakkede limeblad og gurkemeie og varm opp til kokepunktet. 

  • Skjær squash i serveringsterninger og legg dem oppi suppen. 

  • La det hele putre i noen minutter til squashen er helt mør. 

  • Skjær laksen i serveringsstykker, legg dem i gryten og la det hele trekke i 3 minutter. 

  • Tilsett scampi og la alt trekke videre i 2 minutter. 

  • Stimle spinatbladene og rør dem inn i suppen. 

  • Smak til med salt, pepper og limesaft. Strø over hakket koriander. 

Tilbehør: Server med ferske scones - se oppskrift her. 

Variasjon: Ønsker du en annen karrisuppe, kan kyllingbuljong brukes istedenfor fiskebuljong og strimlet kyllingfilet istedenfor laks og scampi. 

Tips: Tilsett dampkokte brokkolibuketter i suppen